Connecterra

 

 

Limburg heeft er een nieuwe toeristische troef van hoge kwaliteit bij, genaamd  "Connecterra".

De groene jongens geven voor alles en nog wat negatief commentaar met als argument, dat er een aanslag op de natuur gepleegd wordt. Zeker als er ergens een gat gegraven wordt om te voorzien aan de noden van onze grondstoffen.  Ik geef deze personen een hint. "Bezoek een keer het zesde wandelgebied van het nationaal park Hoge Kempen".

De toegangspoort aan de schachtbokken  van de  vroegere mijn van Eisden is het vertrekpunt voor  een wandeling door een bewonderenswaardig  stukje natuur,niet eens 10 km van onze voordeur.

 

Daar waar een kwart eeuw geleden de steenkoolmijn nog op volle  toeren draaide, en alles er zwart en verloederd bijlag , is na die periode iedere aanslag, op deze natuur, hersteld.

De Ruhrsee of het Meer van Butgenbach in het klein . een verrassend landschap van bergen en meren, geeft je de indruk in Scandinavië te vertoeven, Waarom zouden wij, Limburgers, niet verkondigen dat het hier ook mooi is . De komende jaren zal er nog hard gewerkt worden aan de uitbouw van de hoofdtoegangspoort van dit Nationaal Park Hoge Kempen.

Dit alles zou ik niet op papier durven zetten als ik nog nooit buiten de deur was geweest. Maar 26 jaar Oostenrijk en met meer dan 32000 km in de benen, heb ik wel al mooie plekjes gezien en bewonderd. En dit mag er zeker ook wezen.

Mocht het niet zo ver van onze wandelstartplaatsen liggen zou ik aan onze parcoursmeesters eens vragen om dit stiltegebied, want zo kun je dit zeker noemen, in zijn geheel of een gedeelte ervan op te nemen in een van de tochten die wij inrichten.  Maar wandelclub De Heikrekels zouden daar niet mee akkoord gaan ,denk ik.

      Uit het grote aanbod van afstanden              (3-4-5-7-11 km) raden wij aan om de  gele wandeling te ontdekken. Ruim 3 uur lang krijg  je een aantal  stevige klimmen met de mooiste panorama’s voorgeschoteld.     

 De wandeling is uit te breiden tot  een stevige dagtocht. 

Nog een beetje energie over ? Dan kan je ook nog de schachtbok van Eisden op , voor een, opnieuw, verrassend uitzicht . Een dikke aanrader voor iedereen. Iedereen die nog eens twijfelt aan zijn conditie , en weer eens in de auto stapt voor een onnodig lang ritje, "denk aan de pracht van de natuur in onze buurt ", het hoeft echt niet ver te zijn .

 

Een aanrader vanwege

Maurice